Jak změřit velikost kalhot a vybrat správnou velikost

Pokud jste si oblíbili nákupy na internetu a přeplněné obchody nejsou nic pro vás, poradíme vám, jak si pohodlně koupíte kalhoty i online. Mnoho lidí nesnáší zkoušení v kabince, na nákupy nemá v týdnu čas a víkendy nechce trávit v nákupních centrech. Mám pro vás návod, jak na to.  

Pokud si zrovna chcete koupit nové kalhoty, čtete ten správný článek. Na začátku vám sdělím zásadní informace. Před nákupem nikdy nepodceňte přesné změření všech rozměrů. Tím předejdete nepříjemnostem s výměnou kalhot a vrácením zboží, které vám prostě nebude sedět. Přihlédněte i k danému střihu kalhot. I dámské džíny a pánské džíny mají podle druhu rozdílný střih. Kupujete-li legíny, počítejte s jejich elasticitou.

Jak si koupit kalhoty v e-shopu

Na rozdíl od jednoduchého trička či svetru, které nějaké ty drobné odchylky ve velikosti asi snesou, nové kalhoty musí sedět jako ulité. Přebývající centimetr se sice dá vyřešit opaskem, ale pokud vám nějaký chybí, už jej nenastavíte. Moc vám nedoporučuji v tomto případě spoléhat na to, že do kalhot zhubnete. Takového oblečení má mnoho z nás plné skříně. V tomto případě raději kalhoty ihned vyměňte za větší. To vás ale bude stát čas, proto je mnohem lepší před koupením kalhot přesně měřit. Pak si můžete koupit takové, které vám dokonale padnou.

Tabulka velikostí

  • Rozměr A je obvod pasu.
  • Rozměr B je délka nohavice podél vnější strany nohy od pasu ke spodnímu lemu nohavice.
  • Rozměr C je délka podél vnitřní strany nohy od rozkroku ke spodnímu lemu nohavice.
  • Rozměr D je obvod stehna v nejširším místě, díky ženským tvarům na to myslete zejména v případě, když kupujete dámské kalhoty.
  • Rozměr E na těle měřte vsedě, je to rozměr od podložky, na které sedíte, sahající k pasu.

 

Velikost

(A)

(B)

(C)

(D)

(E)

29

78

106

83

27

22

30

82

106

83

28

23

31

84

106

83

28

23

32

86

106

83

28

24

33

88

106

83

29

24

34

92

107

83

30

25

36

98

108

84

31

26

38

102

109

84

31

26

 

Jak správně změřit velikost kalhot

Můžete změřit krejčovským metrem rozměry kalhot přímo na svém těle. Mnohem lépe se vám ale budou měřit vaše kalhoty. Vezměte svoje kalhoty, které vám dobře padnou, nebo u nich víte, o kolik centimetrů více nebo méně potřebujete. Rozložte si kalhoty na rovnou plochu, narovnejte je do všech směrů, a nakonec zapněte knoflíky i zip.

  • Nejprve zaměřte pas. Vezměte krejčovský metr a veďte jej podél horního lemu kalhot od jednoho bočního švu ke švu druhému. Číslo vynásobte dvěma a získáte rozměr A.
  • Pak změřte délku nohavice tak, že povedete metr od pasu ke spodnímu lemu nohavice podél venkovního bočního švu a získáte rozměr B.
  • Vnitřní délku nohavice změříte podél vnitřního švu nohavic k rozkroku a dostanete rozměr C.
  • Šířku stehna zjistíte, když nohavici změříte ve výšce rozkroku, v nejširším místě od švu ke švu nohavice a číslo pak vynásobíte dvěma a dostanete rozměr D.
  • Výšku sedu změříte tak, že povedete krejčovský metr od švu v rozkroku směrem k vrchnímu lemu kalhot. Tím získáte rozměr E.

 

jak zmerit rifle

 

Tabulková velikost se může lišit u jednotlivých značek

Rozměry vždy najdete uvedeny ve velikostní tabulce a jednoduše k nim přiřadíte vhodné číslo kalhot. Je třeba pamatovat i na to, že velikosti se u jednotlivých značek často dost výrazně liší. V tomto případě vám pomůže naše tabulka velikostí.

Tím, že mi na zákaznících záleží, přistupujeme ke každému zákazníkovi individuálně. Není proto pro nás problém vám oblečení, ať už džíny, tričko či bundu přeměřit, abyste byli maximálně spokojeni a nemuseli řešit zbytečnou výměnu.

Pečlivě čtěte informace o materiálu

Každá módní značka má své. Je potřeba zjistit, co vám vyhovuje. Jsou džíny, které ať děláte, co děláte, nepovolí. Tudíž vám musí být úplně přesně. Pak jsou jeans, které obsahují elastan, což má za následek jejich pružnost. Jedná se spíše o řadu SLIM. U těchto riflí doporučuji při zkoušení úplně ty nejtěsnější, protože při nošení se povolí, některé až skoro o číslo.