Řídit v podpatcích - ano či ne?

Jsem člověk, který rád chodí spíše ve sportovnějším stylu, ale jsou i okamžiky, kdy mám potřebu se elegantně „vyšperkovat“.

No a když už jste tak hezky vyfiknutí, je k tomu potřeba dát i patřičné obutí a v čem vypadá menší ženská postava nejlépe? Ve vysokých podpatcích.

Začátečník nebo pokročilý řidič

V autoškole nás učili (je to už pár let ????), že je potřeba řídit v měkké a pohodlné obuvi. Měla jsem to tak zafixované a představa řízení v jiné obuvi než v botaskách, byla pro mě nereálná. Člověk udělal autoškolu a pak se nějak dostal i k řízení. Ze začátku jsem řídila jen v botaskách a boty na podpatku jsem měla schované v kufru a přezouvala se. Jenže jak člověk měl svoje auto, které měl už „ochmatané“, víc se v něm cítil, věděl, kde zabírá spojka, jak jsou daleko od sebe pedály a tím si byl jistější. Takže po čase jsem i já začala řídit v podpatcích a v žabkách. Cítila jsem se dobře a pohodlně – ale jen ve svém autě ????. V ostatních autech jsem musela řídit v botaskách a mám to i tak do dnes.

Praktičnost vs. estetičnost

Když jsem chtěla vypadat hezky, vysoká a hubená, nosila jsem podpatky. Ono vám to tu postavu tak nějak udělá hezčí. Nožky jsou hubenější a člověk vyšší. Jako řidič jsem se cítila zkušená a své auto jsem znala, takže řízení v podpatcích no problemo. Pěkně jsem zapíchla podpateček do země a jen přehazovat nožku zprava do leva. A pak nastal ten okamžik změny – přišlo dítě. Nohy nateklé, takže chůze byla možná pouze v žabkách, protože jsem se do ničeho jiného nevlezla. Když dítě bylo již na světě, tak člověk s ním pořád chodil na procházky a buďme upřímní, ty botasky jsou přeci jen nejpraktičtější. Období 5hodinových procházek skončilo a začalo období „neutíkej!!! proč to dítě raději není v kočárku“. Takže jistě se mnou budete souhlasit, že běhání za dítětem v podpatcích by bylo trošku komediálního rázu, hlavně, když bydlíte v menším městě, kde se všichni znají. Po mateřské jsem se už do kanceláře nevrátila, takže nebyl nutný dress code (promiň Ivo, nikdy jsem ho moc nedodržovala), takže období tenisek už nebylo potřeba rušit. V botníku mám sice dvoje boty na podpatku, ale nenosím je, protože bych si už rozbila čumák.

Řídí všechny „klaperky“ v podpatcích?

Dělala jsem si průzkum a ptala se ostatních žen, zdali řídí v podpatku. Většina dam, které celý den chodí na podpatku jsou rády, že se v autě přezují a řídi v botaskách.
Pak tu máme menší dámy, které rády řídí na menším podpatku. Když řídí bez něj, musí si sedačku dát úplně do předu, že jsou namáčknuté na volant, a to jim moc nevyhovuje. Když mají podpatek, můžou mít sedačku dál a tím nejsou tak „navaleni“ na palubku.
A poslední skupinka slečen, kterým je to fuk. Cítí se v podpatcích jako ryba ve vodě a jsou spokojeni.

Věděli jste, že pokud řídíte třeba v žabkách nebo na podpatcích a někdo do vás narazí, pojišťovna vám nemusí proplatit škodu, protože jste nebyli řádně obuti? Raději si to u své pojišťovny ověřte, byla by škoda kvůli nedbalosti jiného řidiče nemít pokrytou škodu. V každém případě buďte opatrní, ohleduplní, věnujte se řízení a vy co jezdíte po Brně začněte už konečně používat blinkry (to je ta levá páčka za volantem)