3 tipy jak nosit Cardigan a spousta dalších rad

Cardigan by v našem šatníku neměl chybět. Velmi pravděpodobně i vy některý z nich ve svojí skříni máte. Jak cardigan vypadá, jak jej nosit a kombinovat? Podívejme se na naše rady a typy.

Pod tímto názvem se skrývá v podstatě klasický propínací svetr, který se neobléká přes hlavu. Typické cardigany se zapínají na knoflík. Moderní kousky se dají nosit i volně rozhalené, někdy knoflíky ani nemají a jen se převážou páskem. Tento typ svetru je univerzální a snadno se kombinuje. Hodí se na vycházky do města i do přírody. Silnější svetry užijete v silných mrazech, slabší bavlněné cardigany zase při chladnějších večerech. Nosí se samostatně i pod kabát. Cardigan unosíte celoročně.  

1. Nahraďte kabát teplejším cardiganem, doplňte mikinu a džíny a outfit je na světě

Jakou zvolit velikost

Řiďte se konfekční velikostí, kterou běžně nosíte, aby vám svetr pěkně padl přímo na tělo. Nechte vyniknout své křivky a nedávejte na sebe beztvarý kus oblečení. Cardigan nabízí celou řadu možností a jde o dokonale nadčasové oblečení. Záleží hlavně na vás, jakou podobu mu dáme a čím jej doplníme. Cardigany se objevují i v pánském šatníku. Jsou velmi dobrým doplněním košile a při zvolení správné kombinace vypadají opravdu skvěle.

mikina helly hansen

Mikina bez kapuce HELLY HANSEN W HH LOGO CREW SWEAT

cars jeans

Jeans CARS JEANS MAREN TWILL BLACK

2. Barevný cardigan doplní džíny i legíny

Jak cardigany kombinovat

Cardigan v neutrální barvě, béžové či šedé, snadno využijete k sukni i k džínům. Díky své délce je můžete vzít i k legínám a žít si pohodlí. Oblíbené jsou i další univerzální odstíny, jako je bílá, černá, béžová či hnědá. Barevný cardigan a modely s potiskem příjemně oživí jednoduchý outfit v podobě modrých džínů a bílého trička. Svetr volného střihu je i maximálně pohodlný. Kdyby vám nevyhovoval jeho volný střih, můžete siluetu opticky vytvarovat páskem.

barevny cardigan

Barevný cardigan

leginy 2v1

Leg-Jeans 2v1 PUSH-UP vysoký pas ATAS hnědá

damske tricko

Tričko s 3/4 rukávem SOCCX

3. Cardigan v černé barvě si vezměte k pruhované sukni a bílému tričku

Jaký zvolit cardigan s ohledem na postavu

Propínací svetr mohou nosit i menší ženy. Umí vás opticky protáhnout, pokud zvolíte délku lehce pod zadek. Pokud máte vysokou, štíhlou postavu a dlouhé nohy, klidně udělejte z cardiganu dominantní prvek a vezměte si dlouhý svetr až ke kolenům. S perfektní postavou si můžete dovolit i volný svetr v duchu oversized. K němu pak zvolte upnuté kalhoty.

 

cerny cardigan

Cardigan CARS JEANS JAYLINN BLACK

sukne helly hansen

Sukně HELLY HANSEN W NAIAD

damske tricko s dlouhym rukavem

Tričko s dlouhým rukávem SOCCX