BLACK FRIDAY

Je mi jedno, odkud tento svátek všech prodejců přišel, v každém případě u nás si ho každý obchodník vysvětluje po svém. Minulý rok jsem sledovala několik druhů zboží u různých prodejců. V den začátku akce byla cena navýšena a akční cena stejná, jako před „BLACK FRIDAY“. Tento nákupní svátek bývá i několikrát do roka.
Určitě se najde spousta poctivých obchodníků, kteří nabízí opravdu snížené ceny.

Místo této rádoby slevové akce pro Vás připravuji každých 14 dní slevy na vybrané produkty. Takže neváhejte a sledujte naše stránky.

Černý pátek (anglicky Black Friday) je neformální název pro den, který následuje v USA po svátku Díkůvzdání. Jde tedy o čtvrtý pátek v listopadu. Jedná se o marketingovou akci, kdy se obchodníci snaží nalákat zákazníky na velmi nízké ceny. Černý pátek je v USA již od roku 2005 tradičně nejrušnějším nakupovacím dnem. Mnoho obchodníků však nezačíná se slevami přesně na Černý pátek, ale nabízí je už o několik dní dříve. V USA je také běžné, že zákazníci kempují před obchody, aby si zajistili to nejlepší místo ve frontě.

Termín černý pátek pravděpodobně vznikl kolem roku 1961 ve Filadelfii, kde byl užíván pro označení rušného silničního provozu den po Díkůvzdání. O více než dvacet let později se tento termín více rozšířil a začal být využíván pro označování dne, kdy se zvedají tržby obchodníků, tedy se dostávají z „červených čísel“ do „černých čísel“.

Některé zejména francouzské oděvní značky propagují environmentalistické názory, které zbrojí proti černému pátku vzhledem ekologickému dopadu tohoto dne.

Zdroj: Wikipedia