Život po pandemii Koronaviru

Dnešní den má být DEN, s velkým D – návrat do všedního života, který jsme měli před karanténou. Jenže více jak 2 měsíce strávené doma s dítětem díky všem zákazům, se vše změnilo a už nic nebude, jako dřív…

Po dlouhých 8 týdnech strávených doma jsem si vyfoukala vlasy, namalovala, pěkně a pohodlně se oblékla, a nakonec zůstala doma. Bohužel mému dítku se udělalo špatně, takže místo toho, abych ho odvezla do školy, odvedla jsem ho do postele. Už jsem se těšila, že začne něco „normálního“, jen s menší změnou – nepojedu do obchůdku otevřít.

Po 14 dnech v karanténě jsem začala počítat ztráty. Několikrát jsem to přepočítávala a výsledek byl stejný – pokud znovu otevřu svůj obchod, ukončení provozu se stejně nevyhnu. Ať si vláda říká, co chce, tak jejich podpora pro podnikatele je jen oddalování konce menších firem. A to nebudu zde psát o jejich finanční podpoře lidem na OČR. Už vidím komentáře lidí, kteří se nikdy nesnažili něco svého rozjet a na podnikatele jen nadávají, ale kdo nezkusil, neví.

Z tohoto důvodu jsem se rozhodla, že obchod již znovu neotevřu. Jako svůj koníček a radost si nechám jen e-shop. Budu mít víc času si jej „vyšperkovat“ a Vás rozmazlovat novinkami a krásnými kousky. Navíc mě začalo bavit šít, takže bych se ráda pustila i do této činnosti, třeba něco přidám na e-shop ze své tvorby.

Všichni, co řešíte v této době taky takové nepříjemnosti vězte, že v tom nejste sami. Vím, že něco dlouhou dobu budujete a díky pár týdnům o to přijdete. Ale jsou horší věci. Důležitější je rodina a zdraví. Máme čas přehodnotit svoje priority a zaměřit se na ty maličkosti, které dělají den krásnějším.

Takže hlavu vzhůru a šup s objednávkami, ať mám co balit :-)

 Vaše ELISEN

 

Ostatní články

Jak mi Koronavirus změnil život

Jedna ze života: Jak si ušít roušku – pro začátečníky